Om oss

BEHANDLINGARKinesiologiKinesiologi och manuell muskeltestning är en del av alternativmedicinen och naturläkekonsten. Kinesiologi är modern västerländsk fysiologi, anatomi och rörelselära som på ett unikt sätt kombineras med urgamla kinesiska akupunkturlagar och österländsk kunskap om människans inre och yttre energisystem. Kinesiologi är en metod för att kommunicera med en annans persons nervsystem genom att testa spänningar i musklerna. Kinesiologin använder sig av s.k. manuell muskeltestning för att finna obalanser, spänningar och blockeringar i kroppen. Terapeuten gör därefter olika behandlingar och balanseringar av nerv- och energisystemet, för att slutligen testa musklerna igen och bekräfta att det skett en förändring.OSTEOPATI


Efter en noggrann undersökning av kundens/patientens problem använder Osteopaten enbart sina händer till att ställa en diagnos.
Behandlingarna är mycket individuella, men består i grunden av tekniker som mobiliserar leder och muskler vilket påverkar bindväv, nerver och blodcirkulation.


Osteopati är en behaglig behandlingsform där man använder mjuka avspänningstekniker, muskulära och andra stretchings tekniker samt mjuka manipulationstekniker för att återställa kroppens struktur och funktion till ett stadium av balans och harmoni.


Exempel på smärtor, besvär och skador som kan behandlas:


Diskproblem


Huvudvärk eller migrän


Nack- och axelspänningar


Cirkulationsproblem


Ryggsmärtor


Belastnings och förslitningsskador


Whiplash/ pisksnärtskada


Matsmältningsproblem


Magproblem


Knä- höft och andra ledskador
ELEKTROTERAPI


Fysioterapi= ElektroterapiMed Fysioterapi = Elektroterapi når du snabb effekt vid smärtbehandling. Elektroterapi lindrar och behandlar smärtor i muskler och leder.


Exempel på smärtor och skador som kan behandlas: Wiplash, diskproblem, migrän, spänningshuvudvärk, slitage i muskler och leder, ryggskott, belastnings skador och musarm och tennisarm.SVENSK KLASSISK MASSAGE


Svensk klassisk massage


Är ett effektivt sätt att lindra och behandla smärtor i rygg, nacke, axlar och ben. Massagen förebygger även stress och ger avkoppling. Vi erbjuder både hel- och halvkroppsmassage.BINDVÄVSMASSAGE
Är en effektiv metod för att öka eller få igång blodcirkulationen. Medan den klassiska massagen används
vid spänningar i musklerna använder man bindvävsmassage för att påverka de inre organen.
Med bindvävsmassagen kan man behandla problem som huvudvärk, migrän, astma, snuva, magproblem,
problem med lever, galla, njurar, blåsa, högt och lågt blodtryck, smärta i ischiasnerven, ryggskott, nackskott, tennisarm med mera.
IDROTTSMASSAGE


En muskel består av muskelfibrer och bindväv. Bindväven i muskeln förkortas av träning.
En trött muskel skadas lättare än en utvilad muskel. Tränar man hårt och ofta då hinner kanske
inte muskeln återhämta sig och då uppkommer skador. Regelbunden behandling ökar muskelns
ämnesomsättning och ger en avslappnad effekt på spänd muskulatur, vilket leder till att
muskelns återhämtning påskyndas och risken för skador minskar och möjliggör intensivare träning.VÄLKOMMEN TILL OSS

OM OSSVi är ett friskvårdsföretag som hjälper dig som företagare och privatperson att förbättra hälsan och att öka välbefinnandet.
Libra friskvårdskonsulenterna erbjuder komplementär-medicinska behandlingar, hälsofrämjande arbete, föreläsningar (inom kost & näring, fysiskträning, mentalträning, m.m) Kurser i bl.a stresshantering, personligutveckling, hälsoinspiratörs utbildning m.m.


1998 startade företaget med bl.a företagsmassage och personlig träning.
Några år senare öppnade vi våran praktik med mer behandlingar med bl.a kinesiologi, osteopati, smärtbehandlingar, elektroterapi, m.m


Vi erbjuder friskvård på våra kunders arbetsplatser. Med bla. massage, hälsotest, föreläsningar, hälsoinspiratörs utbildning hälsoarbete m.m Bland våra kunder återfinns bl.a. läkemedelsföretag, reklambyråer, IT-företag och elitidrottsmän.


Vi finns på Kämpegatan 16, vån 2 mitt i centrala Göteborg.